Innovating better life

Yallow er et design- og produktutviklingsbyrå spesialisert i helseteknologi og life science. Vi brenner for å utvikle produkter og tjenester som faktisk betyr noe og som gjør en forskjell. Sammen med våre kunder forbedrer vi fremtiden.

Vi er et unikt og nisjet byrå som kombinerer designdrevet utvikling med dyp regulatorisk QA/RA prosesser og kompetanse. Vi er spesialister i en bransje som stiller svært høye regulatoriske- og kvalitetskrav og der gode fungerende brukeropplevelser betyr alt.

Design & Product development

I Yallow arbeider ingeniører, designere og regulatoriske eksperter. Sammen er vi et svært tverrfaglig og nysgjerrig konsulentselskap. Vi hjelper våre kunder å realisere nye og engasjerende opplevelser, løsninger, tjenester og produkter.

Vi tilbyr komplett kompetanse og kapasitet for utvikling av fremtidens smarte og oppkoblede produkter og tjenester innenfor MedTech, HealthTech og SportTech. Som designere og ingeniører har vi en holistisk tilnærming og forståelse av krav og behov. Vi er med kundene våre fra første idé og konseptutvikling, til prototyping, detaljering og produksjon til realisert produkt og markedsintroduksjon. Alltid med kreativitet, engasjement og kontroll.

Vi jobber med innovasjon og utvikling av avanserte medisinske produkter, hjelpemiddel, kirurgisk utstyr, medisinsk emballasje, IOT-løsninger, diagnostikk, digital helse og fremtidens produkter innenfor sportsteknologi. Sammen med våre kunder gjør vi alt fra inkrementelle forbedringer til radikal innovasjon.

Let's talk HealthTech, MedTech, Product Design, Digital Health

QA & Regulatory

Yallow er et nisjet designbyrå som fokuserer kun på utvikling av produkter og tjenester innenfor Life Science, der vi kombinerer design thinking og design control. Regulatorisk kompetanse er en av våre grunnpilarer og er noe som gjør oss helt unike i vår bransje. Vi har høy kompetanse på QA/RA og regulatorisk ekspertise. Dette betyr at vi har kompetanse på å utvikle produkter og tjenester som oppfyller de regulative kravene som stilles for markedsintroduksjon og CE-godkjennelse av eksempelvis medisintekniske produkter. Dette er selvsagt en stor trygghet for våre kunder.

Yallow har utviklet en egen design- og produktutviklingsprosess som er bygget for å være i samsvar med gjeldende medisinske standarder, regulative krav og direktiver. Prosessen sikrer at utviklingen utføres og dokumenteres for å lage den tekniske dokumentasjonen som kreves for markedsintroduksjon, at den samsvarer med kravene på sikkerhet, og ytelse i henhold til regulative krav.

Vi hjelper til å strukturere utviklingsarbeid, prosesser og dokumentasjon og kvalitetssikre arbeidet ihht. EN ISO 13485, MDD 93/42 EEC og kravene i Medical Device Regulation, MDR 2017/745.

Let's talk CE marking, safety / performance, risk management, design control, ISO 13485

Start up innenfor life science?

Vi elsker entreprenører og nye idéer! Bånn gass, energi og glød. Det å være entreprenør er givende men krevende. Vi vet hvor uoversiktlig veien er når man skal utvikle nye produkter og tjenester. Og ikke minst hvor vanskelig, og litt kjedelig, det er å fokusere på regulative krav helt fra starten. Samtidig vet vi hvor viktig det er å få en god start.

I Yallow heier vi på deg og har derfor skreddersydd attraktive tilbud for å gi deg best mulig start eller videreføring av idéen din. Bang for the buck. Vi tilbyr forskjellige spesialtilpasset sprints med tydelig og konkret innhold og leveranser.

Let's sprint Design, Prototyping, Engineering, Strategy, Road to CE

Gi oss en lyd så spanderer vi en kaffe så tar vi det derfra!

Additive manufacturing

Yallow er et centre of excellence for additiv manufacturing (AM) innenfor helse-, medisinteknisk- og sportsindustri. Med vår maskinpark har vi solid in-house produksjonskapasitet.

Å benytte AM fremfor konvensjonelle produksjonsteknikker gir mange fordeler, som for eksempel hurtigere fremstillingstid, lavere produksjonskostnad og det gir rom og frihet for mer komplisert geometri.

Vi har et bredt materialvalg – vi kan produsere alt fra vanlige plasttyper som ABS til avanserte ISO13485-sertifiserte biokompatible materialer.

Let's talk Design for AM, Strategy for AM, Prototyping, AM materials